Biz Kimiz?

Oyunun Ruhu Derneği (ORD), centilmenlik esaslarını içeren “OYUNUN RUHU”na sahip Ultimate Frizbi (son yıllarda uluslararası alanda kabul gördüğü şekliyle Ultimate) spor dalını yaymak ve tanıtmak, bu dalda eğitim çalışmaları ve spor yarışmaları düzenlemek, bu spor dalının ulusal ve uluslararası alanda gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Ocak 2011 tarihinde kurulmuş bir dernektir.

Amaçlarımız:

• Ultimate’ı Türkiye’de tanıtmak ve yaymak
  • Uluslararası turnuvalarda Türkiye’nin adını duyurmak
  • Ultimate sayesinde gençlere sporu sevdirmek
  • Üyeleri arasında dayanışma sağlayarak dostluk ortamı yaratmak

Misyon, Vizyon, Değerler

Misyonumuz,

Ultimate sporunu ve oyuncularını geliştirmek ve desteklemek, her yaş grubundan, kadın erkek ayırmaksızın ve her seviyeden oyuncunun Ultimate sporuna katılımını artırmak, kişisel sorumluluk ve güvenilirliği de içinde bulunduran Oyunun Ruhu’nu desteklemek, oyunculara müsabakalar ve Ultimate ile ilgili diğer faaliyetleri organize edip, onlara rehberlik edebilmeleri için bir iskelet sağlamaktır.

Vizyonumuz,

Ultimate sporunun Türkiye’de yayılmasını sağlayarak Türkiye’deki spor kültürüne katkıda bulunmaktır.

Değerlerimiz,

ORD Ultimate sporunun kendine özgü değerleri esasına dayanılarak oynanmasını ve gelişmesini öncelikli tutmaktadır. Ultimate sporu tutku, bağlılık ve iyi çalışmaya bağlıdır. Dürüstlük, güvenilirlik, hoşgörü ve eğlenceye değer verilir. Atletiklik, sportmenlik ve takım çalışması gibi unsurlara saygı duyulur ve bunlar onurlandırılır. Hem kişilerin hem de takımların yeteneklerinin ve karakterlerinin gelişmesine katkıda bulunduğu için mücadele önemlidir. Ultimate sporuna zarar verecek hareketler kınanır ve sahada şiddet, kaba davranış ve  diğerlerine karşı terbiyesizlik ve saygısızlığa müsamaha gösterilmez.

Dernek kurul üyeleri:

Yönetim Kurulu:

Mustafa Parlaktuna (Başkan)
Neslihan Anık (Başkan Yardımcısı)
Hilal Ayan (Sekreter)
Gizem Şanlı (Sayman)
Mert Çetin (Üye)

Denetim Kurulu:

Cem Gürses
Batuhan Atçı
Tunca Çaylant

Disiplin Kurulu:

Ahmet Berk Güder
Kıvanç Ertürk
Neyran Öz

Ord’un çalışma yapısı:

Oyunun Ruhu Derneği bünyesinde, faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olan her biri farklı konuyla ilgilenen 6 farklı komiteden oluşmaktadır. Bu komitelerin amacı, derneği ilgilendiren bir faaliyet olduğunda, bu faaliyeti hızlı ve etkili bir biçimde inceleyip değerlendirmek ve gerekirse organize edip yönetim kuruluna sunulacak bir hale getirmektir. Komitelerin aktif olması, işlerin düzenli gitmesini sağlamakla beraber üyelerin yapılan işlere katılarak bir bütünün parçası olmasına yardımcı olmaktadır.
Derneğin bünyesindeki 6 farklı komite ve bu komitelerin ilgilendiği konular aşağıda belirtilmiştir:

Tanıtım Komitesi:

• Turnuva harici etkinlikler
  • Lise, üniversite, vb noktalarda tanıtımlar
  • Sporu yayma amaçlı atölye çalışmaları
  • Derneğe üye kazandırma faaliyetleri

Tasarım Komitesi:

• Disk Tasarımı
  • Web Tasarımı
  • Forma Tasarımı
  • Logo Tasarımı
  • Afiş Tasarımı

Genel Destek Komitesi:

• Federasyon oluşumu ile ilgili çalışmalarda bulunmak
  • Disk Yaptırmak
  • Forma Yaptırmak
  • Ulaşım Koordinasyon
  • Saha Ayarlanması
  • Kamera, fotoğraf makinası vb. turnuva ekipmanlarının temini
  • Tanıtım standlarının yaptırılması

İletişim Komitesi:

• İnternet sitesi yapımı
  • İnternet sitesinin güncel tutulması
  • İçerik hazırlanması
  • Arşiv ve süreç haritası yapılması
  • Basın bülteni yazmak
  • Medya ile iletişim çalışmalarında bulunmak
  • Sponsorluk çalışmalarında bulunmak
  • Gruba gelen taleplere cevap vermek

Gelişim/Koçluk Komitesi:

• Antrenman programı hazırlamak
  • Kişisel gelişim takibi yapmak
  • Eksikliklerin belirlenip uygun istasyon çalışmalarının bulunması
  • Üyeler için geliştirici klinik çalışmalarında bulunmak
  • Kuralların oyunculara benimsetilmesi

Turnuva Komitesi:

• Turnuva düzenleyen takımlara destek olmak
  • Uluslararası turnuvaları takip etmek
  • Turnuva ve lig düzenlemek
  • Turnuvalar arası koordinasyonu sağlamak

One Response

1. Garrett
    Garrett 04 Kasım 2013 at 16:12 · Reply

Yönetim Kurulu yeni seçildi buradan tam kim hangi pozisyonda artık bir bakayım dedim.. Yeni YK’yu bir yazabilir misiniz buraya?