ORD – Oyunun Ruhu Kurulu Faaliyet Raporu

Sevgili Türkiye Ultimate Ailesi,

Bugüne kadar yaptıklarımız ve yapmayı düşündüklerimizi sizinle paylaşmak isteriz.

Şimdiye Dek Neler Yaptık?

• Çevirisi idare eder seviyede olsa da İleri Seviye Denklik Sınavı’na, WFDF’ın sitesinde Türkçe olarak ulaşmak artık mümkün.

• Kuralların Türkçesi vardı ama WFDF üzerinden erişilebilir hale geldi.

• “Oyunun Ruhu Kategorisinde Skorlara Örnek Davranışlar” dokümanı Türkçe’ye çevrildi, birçok turnuvada kullanıldı. Dokümanın kullanımındaki hususlarla alakalı WFDF Spirit Komitesi ile görüşüldü.
  • Oyunun Ruhu Kaptanları’nın bulunduğu bir whatsapp iletişim grubu kuruldu, Oyunun Ruhu ile ilgili konular bu grup üzerinden konuşuldu, turnuvalar öncesi tavsiye edilen uygulamalar(detaylı puanlama, maç öncesi ve sonrası spirit çemberleri gibi) hatırlatıldı.
  • Kural denkliğiyle ilgili bir oylama yapıldı ve aşağıdaki kararlar alındı.
    • Bölgesel/Ulusal turnuvalar ilk uygulama olmak üzere en az %50 ileri kural denkliği gerekliliği
    • Her yeni oyuncunun turnuvalardan önce temel denklik alması
    • Her sene denklik güncelleme ve temel denkliği ileri seviyeye taşıma
  • Oyunun ruhu puanlarının arşivlenmesi ve erişime açılması.
  • Turnuva/Liglerde oyunun ruhu puanlamasına ek olarak tüm alt başlıklar için puanın 0 veya 4 olmasına bakmaksızın yorum girilmesi teşvik edildi. Aldığımız geri bildirimlere göre işe yarıyor.
  • Oyunun ruhu puanının düşük olduğu maçlara takımlar arası husumet olmasın diye burunlar sokuldu; başarımız ise tartışılır.
  • Sosyal medya kurulu ile Tuesday Rules Day başlatıldı.

Planladığımız Çalışmalar

• Kuralların öğrenilmesini kolaylaştırmak için video ile anlatılması. Takımlar arasında iş bölümü yapılmıştı ancak tamamlanmadı.
  • WFDF’da yer alan çeşitli belgelerin Türkçeye çevirisi ve kullanılır hale getirilmesi. Örneğin ‘spirit scoring system’, ‘spirit captain document’.
  • Oyunun ruhu bağlamında WFDF ile iletişimin arttırılması ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirilmeleri.

Aranıyor

Prezentabl, kendine güvenen, esnek çalışmaya yatkın çalışma arkadaşları. Şaka bir yana kurula katılmak isteyen gönüllüler arıyoruz. Türkiye’deki oyunun ruhu seviyesini daha da ileri taşıyabilmek için, 2-3 haftada 1 olmak üzere hafta içi bir akşam 1,5-2 saatini bu işe ayırabilecek kişilere ihtiyacımız var. Herhangi birimize veya hepimize yazabilirsiniz (spiritkurulu_tr@googlegroups.com).

Oyunun Ruhu Kurulu

Can Kavuzlu